Sibe & Mol

De MethodeKlarinet spelen met Sibe & Mol is de succesvolle driedelige beginnersmethode die kinderen op een speelse wijze klarinet leert spelen. Vanwege het lage instapniveau is er geen voorkennis vereist. Zelfs het opbouwen van de klarinet wordt stap voor stap uitgelegd!

 

De kleurrijke methode staat boordevol herkenbare liedjes, melodieën uit andere landen en stukken uit het klassieke repertoire. Om het meezingen aan te moedigen zijn veel liedjes voorzien van liedteksten. Ook komen er af en toe gymnastiekoefeningen voor je vingers voorbij, om echt vingervlug te worden. En een leuk extraatje zijn de feestlessen achterin ieder boek. Hier vind je leuke sint- en kerstliedjes.

 

De theoretische basiskennis is geïntegreerd in de methode door middel van korte, begrijpelijke uitleg en kleine huiswerkopdrachtjes. De lesstof is zorgvuldig en overzichtelijk opgebouwd en de moeilijkheidsgraad loopt geleidelijk op. Zo kan ieder kind meekomen, ook bij het zelfstandig musiceren thuis.

 

Tenslotte zorgen de mooie en grappige illustraties ervoor dat deze methode niet alleen maar educatief is, maar ook een lust voor het oog!

 


 

Deel 1
In het eerste deel leer je samen met Sibe & Mol de klarinet van top tot teen kennen! Hoe zet ik mijn klarinet in elkaar? Wat zijn achtste noten en wat is eigenlijk een bes? Je leert het in dit boek allemaal, zodat je al snel leuke liedjes kunt spelen.

 

Deel 2

In deel twee gebruik je voor het eerst het duodecimeklepje waardoor je ook in het tweede register leert spelen. Je ademhaling wordt nog eens extra getraind door de leuke, korte ademoefeningen van Igor. 

 

Deel 3

In het laatste deel ga je pas echt de hoogte in!

Er komen een aantal handige hulpgrepen aan bod waardoor moeilijke liedjes weer wat makkelijker worden. Daarnaast zal Freek je af en toe leuke dingen vertellen over de klarinet.