Sibe & Mol

Even voorstellen

Lieke van den Beuken (1983) besloot na de opleiding leerkracht basisonderwijs, toch haar pad te vervolgen in de muziek. Ze voltooide haar masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Piters voor zowel bes- als esklarinet.

Tijdens haar studie maakte ze meerdere malen deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest en richtte ze het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op. Ook schreef ze een research over klarinetonderwijs aan het jonge kind, wat resulteerde in de methode Klarinet spelen met Sibe & Mol. 

Lieke speelde als (es)klarinettist in het Residentie Orkest te Den Haag en remplaceerde daarnaast in verschillende orkesten, waaronder het Orkest van het Oosten, Holland Symfonia, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. 

 

Suus van den Akker (1982) begon met tekenen rond haar eerste levensjaar en is daar nooit meer mee gestopt! De allereerste prijs die ze won was bij een Fido-Dido na-tekenwedstrijd (dat was een poppetje van een frisdrank merk). Daarna won ze nog eens twee kaartjes voor de film 'Bambi' met een tekenwedstrijd van de Donald Duck Club. Op haar tiende kreeg ze een eervolle vermelding bij een gedichtenwedstrijd die door de school werd georganiseerd en op haar twaalfde kreeg ze een eervolle vermelding voor haal vioolspel tijdens het Prinses Christina Concours. Daarna was het een tijdje stil, tot ze naar de kunstacademie ging (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Illustratieve vormgeving). In dat jaar won Suus twee eervolle vermeldingen bij een schoenontwerpwedstrijd georganiseerd door het Design Platform Eindhoven en het Nederlands Leder en Schoenen Museum. Ook werd ze genomineerd voor het Ramses Shaffy Art Project, met een ontwerp voor een metrohalte in Amsterdam. Onlangs werd een politieke prent van haar opgenomen in het boekje 'de 100 beste cartoons van het jaar 2017, uitgegeven door de Inkspotprijs.